A Quanta 1064nm hullámhosszúságú Nd-YAG lézer készülékével szinte bármilyen típusú értágulatok kezelése lehetséges a test bármely részén. Az arci értágulatok (pók-éranyajegyek, orrcimpán jelentkező tágult erek, rosacea), éranyajegyek (haemangiomák, rubin-naevusok) és a terhesség, örökletes tényezők, megterhelő életmód következtében lábszáron kialakuló kisebb visszerek, seprűvénák eltüntetésében nyújt megoldást.

A lézer energiája szelektíven elnyelődik a vérerekben található vörösvértestben (hemoglobinban). Eredményként az érfal összeszűkül, záródik, a véráramlás megszűnik, majd a szervezetünk gondoskodik a sérült erek felszívódásáról. A lézerfény nagyon pontosan irányítható, így nem károsítja az ép szöveteket és nem hagy nyomot a környező bőrfelületen.

Hajszálerek esetében végleges megoldásnak tekinthető, de csak hetek – hónapok múlva észlelhető látványos javulás, mivel a szervezetnek hosszú időre van szükséges az elhalt erek eliminálására. A kisebb hajszálerek már egy kezelés után eltűnnek, a nagyobbak alkalomról-alkalomra halványodnak, általában 1-3 beavatkozás javasolt, 4-6 hónap elteltével. Az ér-anyajegyek és arcon, orron jelentkező értágulatok esetén is már egy kezelés elégséges, ritka esetben, ha kiújulnak, ismételt beavatkozás lehet szükséges.

Nagyon fontos hogy minden bőrtípuson elvégezhető, kivéve lebarnult, szoláriumozott bőrön és a kezelés után legalább 1 hónapig javasolt tartózkodni a direkt napfénytől vagy magas faktorszámú fényvédőt szükséges használni!

A beavatkozás igaz melegségérzettel jár, de a bőr felső részének folyamatos hűtésével az esetleges káros mellékhatások elkerülhetők.