Az IPL (Intense Pulsed Light, villanófény kezelés) nagy energiájú fénykezelést jelent, mellyel különböző gyógyászati és esztétikai kezeléseket végezhetünk el biztonságosan, eredményesen. Rendelőmben az amerikai Lumenis cég által gyártott Quantum nevezetű IPL berendezést használom villanófényes kezelésre.

A kezelés során a különböző típusú bőrhibákat egyidejűleg célzunk meg. A beavatkozással elsősorban fénykárosodás okozta bőrhibák, felületes jóindulatú pigmenteltérések (szeplő, májfoltok, napfény okozta vagy öregségi barna foltok) és érelváltozások (értágulatok, angiomák, rosacea) eltüntetését lehet elérni, ezen felül javítjuk a bőr szerkezetét, ami a bőr megfiatalodását eredményezi. Az optikai energia a különböző festékanyagokat célozza meg, mint pl. a felületesen elhelyezkedő melanint és a vörösvértestekben lévő haemoglobint. Ezáltal a célzott léziók, mint például a barna foltok, értágulatok elnyelik a fényenergiát, amely hőenergiává alakul át és felmelegítve a célszövetet elpusztítja azt.

A kezelés fontos része, hogy minden bőrtípuson elvégezhető (kivéve lebarnult, szoláriumozott bőrön) és a bőr felső részének folyamatos hűtésével az esetleges káros mellékhatások is elkerülhetőek. A rendelkezésemre álló szaktudás és gyakorlat által, a megfelelő energia kiválasztásával a bőr minden egyes alkotójára tudok úgy hatni, hogy természetes módon, csak a fényenergia felhasználásával segítsük a szervezet saját regeneráló képességét.